Skip to content
19.11.2022

KINKKUKISA 2022

Lauantaina 19.11.2022 kisailtiin jälleen joulukinkuista Juankosken Reserviläiset ry:n järjestämässä Kinkkukisassa, joka pidettiin Tarpisen ampumaradalla Nilsiässä. Kinkkukisasta on muodostunut jokavuotinen perinne, johon on toisinaan tultu kinkun maku suussa kauempaakin mittelöimään ampujien paremmuudesta. Tällä kertaa kisailijoita suosi pikku pakkanen ja valoisuutta päivään toi ohkainen lumikerros, vaikkakin ilta alkoi hämärtyä varsin aikaiseen.

Kilpailussa käytettiin Pohjois-Savon reservipiirien kivääreitä ja pistooleita, joilla ammuttiin laukauksia yhteensä 975 kappaletta. Kilpailijoita tällä kertaa oli odotettua vähemmän, mutta kisan tunnelmaa se ei latistanut. 28 kilpailijaa keskittyi tällä kertaa ampumaan kenttäampumataulu M-68:sta pienintä mahdollista tulosta, joka on viidellä laukauksella tähän tauluun 20 pistettä ja ohilaukauksesta kilpailija sai 10 pistettä, eli aivan ohikaan ei voinut ampua. Tämä tekikin kisasta varsin haastavan, kun ampujat ovat tottuneet puristamaan laukaukset keskelle ampumataulua saadakseen mahdollisimman hyvän tuloksen.

Kilpailun aikana järjestäjän buffet tarjosi pientä purtavaa kahvin kera ja grillimakkaraakin sai höyryävän kuumana, mikäli energiataso alkoi kilpailijoilla kesken kisan laskea. Huolto ampuu aina kovilla, niinhän sitä sanotaan.

Palkintokinkkuja laitettiin maailmalle 9 kappaletta ja yksi kinkku arvottiin kilpailukortin lunastaneiden kesken. Arpajaisonni suosi tällä kertaa Riku Heiskasta.

Naiset:

  1. Päivi Väisänen
  2. Marjo Törn
  3. Nina Kärnä

Yleinen:

  1. Jalmari Toivanen
  2. Niko Virtanen
  3. Matias Kosunen

Y50:

  1. Marko Väisänen
  2. Antti Seppänen
  3. Kalevi Väisänen

Tulokset aukeavat omaan sivuun tästä: Lopputulokset 

Onnittelut sarjojen voittajille sekä kiitokset kaikille kilpailutapahtumaan osallistuneille, te kilpailun teette unohtamatta talkoolaisia.

KIITOS!